Hovězí maso

Hovězí maso je maso z 2 – 3 letých jalovic plemene Charolais a Piemont. Maso má svoji charakteristickou cihlově červenou barvu, kdy její odstín závisí na věku zvířete ( u mladých kusů je maso světlejší), na pohlaví zvířete, plemenné příslušnosti a v neposlední řadě na kvalitě krmiva. Důležitými vlastnostmi dobře skladovaného a vyzrálého masa je jeho šťavnatost a křehkost. U jalovic masných plemen, které chováme, dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, což způsobuje tzv. mramorování v řezu masa. Tento vnitrosvalový tuk intenzivně ovlivňuje chuť a šťavnatost masa. Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách zvířete by se měl pohybovat v rozmezí 5,7 – 6,2 % tuku, libové hovězí maso obsahuje kolem 3 % tuku. Hovězí maso patří mezi biologicky velmi hodnotné a je důležitým zdrojem esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2.

MASO NAKUPUJTE U NAŠEHO PARTNERA
ZDE

kde máte možnost vyzvednutí u nás v e-shopu