Vegetariánské boloňské špagety

Ingredience
500 g špaget
1 balení sójového granulátu
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
½ lžičky oregana, tymiánu a rozmarýnu
Sůl, pepř

Postup
Nejprve si dáme povařit sójový granulát podle návodu. Společně s ním dáme vařit i špagety dle návodu. Když je sója hotová, nakrájíme na kostičky cibuli a osmahneme je zlehka na oleji v hluboké pánvi. Slejte vodu z uvařené sóji a snažte se ji co nejvíce vysušit. Vhoďte sóju na pánev s cibulkou, přidejte prolisovaný česnek. Po chvíli, když je sója orestovaná, přihoďte konzervovaná rajčata. Přidejte koření, špetku soli a pepře. Nechte povařit 5 minut.

Omáčkou poléváme špagety, vše na závěr posypeme oblíbeným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť!