Blog

Degustace vín s Jožkou Valihrachem

Pro naše vážené zákazníky a obchodní partnery firmy BioAktiv jsme v únoru uspořádali degustaci námi prodávaných vín z vinařství Josefa Valihracha. Unikátní tato degustace byla v tom, že byla řízena samotným panem Valihrachem. Uspokojili jsme tedy nejen své chutové pokárky, ale také se o víně něco do...

BioAktiv Hobby, produkty pro chovatele a milovníky zvířat

Pro naše domácí mazlíčky bychom udělali cokoliv, aby se cítili šťastně a spokojeně. V dnešní době jim hravě můžeme dopřát nadstandard v podobě různých doplňků. PŘÍRODNÍ DOPLŇKY STRAVY PRO ZVÍŘATA Každý správný majitel zvířete se vždy snaží dělat vše pro jeho zdraví. Je přirozené o zvířátka pečovat...

Jak se zbavit přebytečných kil a některých neduh? Omezte lepek.

Vzpomínám, jak jsem si v dobách minulých prohlížel v obchodech oddělení pro bezlepkovou dietu a říkal si, jak ty lidi lituji, že se musí takto omezovat. No a o pár let později jsem se sám a dobrovolně vydal touhle cestou a cítím se bez lepku daleko lépe. Nemohu ale říct, že jsem 100% bezlepkař a obč...

Maruška VEG: K veganství mě přivedlo video

Točí videa o tom, co jí a jak žije. Youtuberka Maruška VEG není však ani zdaleka podobná svým kolegyním. Na rozdíl od ostatních totiž měla celoživotní problémy s nadváhou, což jí přivedlo k většímu přemýšlení nad jídlem. Přečtěte si, jak během krátké doby zhubla 60 kilo a co jí přivedlo od diet k ve...

Závislost na cukru je významně podobná závislosti na tvrdých drogách. Zbavte se jí jednou provždy!

CUKR – velice často skloňované téma nejen v oblasti zdravé výživy. Týká se nás všech, je skoro v každé zpracované potravině a ovlivňuje naše životy. Pojďme se tedy podívat na to, proč ho tak milujeme. Tento článek je zaměřený na cukr rafinovaný (zpracovaný), který zahrnuje bílý potravinářský „cukr“,...

Lukáš Vincour: Veganství jsem neplánoval. Byl to přirozený vývoj

Většina z vás ho zná především jako bubeníka kapely Pipes & Pints. Lukáš Vincour, nebo chcete-li Vinca, je však i zajímavou osobností nejen díky svému hudebnímu nadání. Díky jeho názorům a skoro asketickému způsobu života jde výrazně proti proudu. Jak by ses pár slovy představil čtenářům Zelen...

Vegetariánské boloňské špagety

Ingredience500 g špaget1 balení sójového granulátu3 lžíce olivového oleje1 cibule4 stroužky česneku400 g konzervovaných rajčat½ lžičky oregana, tymiánu a rozmarýnuSůl, pepř PostupNejprve si dáme povařit sójový granulát podle návodu. Společně s ním dáme vařit i špagety dle návodu. Když je sója hotov...

Zapečené brambory se špenátem a nivou

Ingredience 500g brambor250g nivy200g eidamu250g mraženého listového špenátu3 stroužky česneku4 vajíčkaOlejSůl, pepř Postup Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek také oloupeme a nakrájíme, osmahneme spolu se zmraženým špenátem na oleji asi 15 minut. Během smažení si nastrouhám eidam a n...

Vítejte v kreativní zelené kuchyni!

Když můj přítel začal s vegetariánstvím, chytla mě doslova panika. Jak teď budu vařit jídla, která bez masa nemají ten správný šmrnc? Půjde to vůbec? O tom, že to jde, jsem se přesvědčila poměrně záhy, protože člověk musí něco jíst každý den. K úspěšnému bezmasému čarování potřebujete pracovat neje...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení