Blog

Degustace vín s Jožkou Valihrachem

Pro naše vážené zákazníky a obchodní partnery firmy BioAktiv jsme v únoru uspořádali degustaci námi prodávaných vín z vinařství Josefa Valihracha. Unikátní tato degustace byla v tom, že byla řízena samotným panem Valihrachem. Uspokojili jsme tedy nejen své chutové pokárky, ale také se o víně něco do...

BioAktiv Hobby, produkty pro chovatele a milovníky zvířat

Pro naše domácí mazlíčky bychom udělali cokoliv, aby se cítili šťastně a spokojeně. V dnešní době jim hravě můžeme dopřát nadstandard v podobě různých doplňků. PŘÍRODNÍ DOPLŇKY STRAVY PRO ZVÍŘATA Každý správný majitel zvířete se vždy snaží dělat vše pro jeho zdraví. Je přirozené o zvířátka pečovat...

Jak se zbavit přebytečných kil a některých neduh? Omezte lepek.

Vzpomínám, jak jsem si v dobách minulých prohlížel v obchodech oddělení pro bezlepkovou dietu a říkal si, jak ty lidi lituji, že se musí takto omezovat. No a o pár let později jsem se sám a dobrovolně vydal touhle cestou a cítím se bez lepku daleko lépe. Nemohu ale říct, že jsem 100% bezlepkař a obč...

Maruška VEG: K veganství mě přivedlo video

Točí videa o tom, co jí a jak žije. Youtuberka Maruška VEG není však ani zdaleka podobná svým kolegyním. Na rozdíl od ostatních totiž měla celoživotní problémy s nadváhou, což jí přivedlo k většímu přemýšlení nad jídlem. Přečtěte si, jak během krátké doby zhubla 60 kilo a co jí přivedlo od diet k ve...

Závislost na cukru je významně podobná závislosti na tvrdých drogách. Zbavte se jí jednou provždy!

CUKR – velice často skloňované téma nejen v oblasti zdravé výživy. Týká se nás všech, je skoro v každé zpracované potravině a ovlivňuje naše životy. Pojďme se tedy podívat na to, proč ho tak milujeme. Tento článek je zaměřený na cukr rafinovaný (zpracovaný), který zahrnuje bílý potravinářský „cukr“,...

Lukáš Vincour: Veganství jsem neplánoval. Byl to přirozený vývoj

Většina z vás ho zná především jako bubeníka kapely Pipes & Pints. Lukáš Vincour, nebo chcete-li Vinca, je však i zajímavou osobností nejen díky svému hudebnímu nadání. Díky jeho názorům a skoro asketickému způsobu života jde výrazně proti proudu. Jak by ses pár slovy představil čtenářům Zelen...

Vegetariánské boloňské špagety

Ingredience500 g špaget1 balení sójového granulátu3 lžíce olivového oleje1 cibule4 stroužky česneku400 g konzervovaných rajčat½ lžičky oregana, tymiánu a rozmarýnuSůl, pepř PostupNejprve si dáme povařit sójový granulát podle návodu. Společně s ním dáme vařit i špagety dle návodu. Když je sója hotov...

Zapečené brambory se špenátem a nivou

Ingredience 500g brambor250g nivy200g eidamu250g mraženého listového špenátu3 stroužky česneku4 vajíčkaOlejSůl, pepř Postup Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek také oloupeme a nakrájíme, osmahneme spolu se zmraženým špenátem na oleji asi 15 minut. Během smažení si nastrouhám eidam a n...

Vítejte v kreativní zelené kuchyni!

Když můj přítel začal s vegetariánstvím, chytla mě doslova panika. Jak teď budu vařit jídla, která bez masa nemají ten správný šmrnc? Půjde to vůbec? O tom, že to jde, jsem se přesvědčila poměrně záhy, protože člověk musí něco jíst každý den. K úspěšnému bezmasému čarování potřebujete pracovat neje...